Een Bredanaar wil een Walk of Fame maken voor de Bredase dj’s door de verschillende straten van de Bredase binnenstad.

Initiatiefnemer Martijn Frank Dirks is druk bezig met de uitvoering van het plan. In het plan moeten er tegels met informatie over Bredase dj’s en bijzondere locaties van Breda in de straten van de binnenstad komen te liggen.

"Als dat lukt, is dat natuurlijk al gaaf. Maar hoe gaaf zou het zijn als de mensen die digitale content lokaal kunnen ophalen? Ik wil vooral proberen een soort van DJ-walk te creëren en daarnaast ook tegels te leggen bij belangrijke Bredase locaties zoals het Chasséveld."

Dirks krijgt veel steun voor het idee: "Ik heb contact gehad met de Bredase dj’s Hardwell en Dannic. Zij klonken heel enthousiast over het plan en ook de gemeente reageerde positief. Het is nu vooral zo dat ik partners moet vinden om samen mee te werken voor de digitale content en kijken hoe de tegels gefinancierd gaan worden."

Naast de verschillende tegels wil Dirks, die samenwerkt met studenten en medewerkers van NTHV, de mogelijkheden bekijken om een dj-monument naast het Valkenberg neer te zetten. "En dat is dan voor iedere Bredase dj bedoelt. Niet alleen 'de grote jongens', maar iedere Bredase dj mag zich daar dan thuis voelen."

Wanneer het plan tot uitvoering komt, is nog niet bekend. "Er moeten nu zoveel mogelijk mensen achter het plan gaan staan. Daarnaast moet ik nog officiële toestemming krijgen van de bekende dj’s en moeten nog onbekende partners onze begroting rond gaan maken."