Panden Kennedylaan maken plaats voor tijdelijk gras

Sloper gebr. Snellen uit Rijsbergen is vrijdag begonnen met het afbreken van de panden aan J.F.Kennedylaan 36 en 38 in Breda. Hier was voorheen stichting Vluchtelingenwerk Breda gevestigd.

Voordat de daadwerkelijke sloop begint, is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het verwijderen van asbesthoudende materialen in de panden. Het pand is afgezet met een hek zodat wandelaars en fietsers het werk veilig kunnen passeren via de Bouwerijstraat. Ondanks dat er slechts een voorzichtig begin is gemaakt, is het sloopwerk toch al zichtbaar op de eerste sloopdag. Van het pand staan de ramen open en af en toe wordt er materiaal naar buiten gegooid.

Voor enkele omwonenden kan het werk overlast geven, omdat zij een afgezet deel van de straat niet kunnen gebruiken. De aannemer bespreekt dit met de eigenaar van het pand.

Vervanging

De gemeente is eigenaar van de panden, maar weet nog niet wat er als vervanging komt. Tot die tijd komt er gras op de grond. Het slopen gaat, als alles mee zit, negen weken duren. Dit kan uitlopen als het weer niet meezit, er asbest wordt gevonden of als er ee archeologische vondst wordt gedaan.

Bewoners in de omgeving van de JF Kennedystraat zijn geïnformeerd over de werkzaamheden. De aannemer en gemeente hebben de omwonenden beloofd om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer over:
Tip de redactie