Ruim 780.000 liter brandstof voor wagen- en machinepark Breda

Om de levering van motorbrandstoffen voor het wagen- en machinepark van gemeente Breda te garanderen, is er een Europese aanbesteding uitgevoerd. 

De gemeente is hiermee verzekerd van levering van 760.000 liter dieselolie en ongeveer 20.000 liter benzine per jaar.

De brandstoffen worden op de Europese markt aangekocht door middel van openbare aanbesteding en daarbij wordt gebruik gemaakt van tenminste twee openbare pompstations. De tankstations liggen binnen Breda, waardoor kilometers om te tanken beperkt blijven.

Levering

Door deze keuze zegt gemeente Breda dat de levering van brandstoffen gegarandeerd is. Voor het tanken wordt gebruik gemaakt van een fraudevrij chipsysteem. In het totale volume aan brandstof is ook het gebruik de Atea groep opgenomen.

De aanbesteding door Midwaste is verdeeld over een cluster van zes gezamenlijke leden in de markt. De zes percelen bestaan naast Afvalservice Gemeente Breda uit Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex Den Haag, Afvalstoffendienst Gemeente ‘s-Hertogenbosch, BAT bedrijven en huishoudens NV’s Tilburg, NV Irado Schiedam en Saver NV Roosendaal.

Contract

De aanbesteding is sinds 11 januari 2016 definitief. Het contract voor de levering van de brandstoffen is getekend voor twee jaar, met optie tot verlenging van twee keer een jaar. De kosten voor de motorbrandstoffen zijn opgenomen in de begroting van het gemeentelijke wagenpark.

Lees meer over:
Tip de redactie