Filmpje met confetti voor petjesdieven in Breda blijkt een hit

De poets die eigenaar Christiaan Westergaard van de winkel West in Breda twee petjesdieven bakte deze week, gaat de dieven én Westergaard zelf nog lang heugen. Het filmpje is sinds donderdagavond ontzettend vaak bekeken.

"Ik geloof dat 400.000 mensen het hebben gezien nu", zegt Westergaard.

Nog even samengevat. Westergaard kreeg woensdagmiddag bezoek van twee jongens terwijl hij zelf aan de overkant van de straat stond te kletsen. Op het moment dat hij terug naar zijn winkel liep, verlieten de twee alweer zijn zaak. "Toen ben ik de camerabeelden toch maar eens gaan bekijken", vertelde hij donderdag.  

De twee gingen ervandoor met twee petjes. Westergaard plaatste de beelden online met de belofte ze te verwijderen als ze zich zouden melden. Dan zou hij bovendien geen aangifte doen. En zo geschiedde. "Wat ik niet vertelde, was dat ik nog iets anders voor ze in petto had."

Bekijk het filmpje hier.

Confettikanon

Dus toen de jongens zich schoorvoetend kwamen melden, verschenen er een paar tellen later verklede mannen met confettikanonnen om ze te grazen te nemen. "Ik heb zelf staan vegen, maar het was het meer dan waard", lachte hij donderdagavond al.

Vrijdag heeft Westergaard nog steeds lol, zoals de ondernemer eigenlijk altijd vrolijk door het leven gaat.

Lees meer over:
Tip de redactie