'NAC moet met zichzelf bezig zijn'

Voor NAC wacht vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. De ploeg van Marinus Dijkhuizen reist af naar Volendam, waar de huidige nummer 5 van de Jupiler League wacht. "Dit team moet op dit moment vooral met zichzelf bezig zijn."

Dat vertelt hoofdcoach Dijkhuizen op de officiële website van NAC. "Alleen dan maken we aanspraak op promotie. Er komen twee mooie affiches aan waarbij onze ervaren spelers de leiding moeten nemen in het veld. Dat zelfcorrigerend vermogen is een belangrijk aandachtspunt."

NAC heeft zich de afgelopen weken goed kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Zo speelde de club drie oefenwedstrijden en legde het diverse trainingen af. Doel is nog altijd promotie naar de Eredivisie, al is Dijkhuizen daar niet zo mee bezig.

NAC speelt niet in dezelfde formatie als de laatste competitiewedstrijden in 2015. Aanvaller Sjoerd Ars heeft zich weer gemeld op het trainingsveld, maar kan tegen de Volendammers nog niet in de basis starten. Vervanger in de punt van de aanval is Kevin Brands. Voor de rest blijft de basiself ongewijzigd.

De supporters van NAC reizen tijdens deze wedstrijd de club op twee verschillende manieren achterna. Naast het uitvak, reizen naar verwachting ruim 400 Bredanaars naar Volendam af om in een kroeg de wedstrijd te volgen. Café het Gat van Nederland is bereidt om de supporters te verwelkomen op De Dijk voor een koud pilsje.

Lees meer over:
Tip de redactie