Man pakt vrouw bij keel bij verkeersruzie Almondepad

Een 24-jarige man uit Rijsbergen heeft maandagochtend een 43-jarige vrouw bij haar keel gegrepen nadat er een verkeersruzie ontstond bij een smal bruggetje op het Almondepad in Breda.

Ook sloeg hij met een lifehammer de ruit van het linkervoorportier van de vrouw in. De man werd dinsdagmiddag, met toestemming van de officier van justitie, aangehouden.

De vrouw, die op dat moment haar zoontje naar school bracht, gaf in haar aangifte aan dat het bruggetje zo smal is dat er maar een auto tegelijkertijd overheen kan.

De vrouw had voorrang en ze zag dat de man stopte, waardoor de vrouw niet meer verder kon rijden. De man meende voorrang te hebben, terwijl hij juist uit tegenovergestelde richting het bruggetje naderde. 

Terwijl het zoontje alvast uitstapte, liep de dader boos uit zijn wagen om vervolgens bij de auto van de vrouw uit te komen. Daar eiste hij dat de vrouw achteruit moest rijden en sloeg hij  met een lifehammer de ruit van het linkervoorportier van de vrouw in. 

Foto

De vrouw maakte vervolgens een foto van de man. Dat kon de dader echter niet waarderen, waarop hij de vrouw bij haar keel pakte. Een omstander zorgde ervoor dat de man losliet.

Ook verplaatste de omstander de auto van de vrouw. Vervolgens reed de man weg in zijn eigen auto. Hij stopte opnieuw en wilde dat de vrouw haar telefoon zou geven. De vrouw rende hierop weg en de dader stapte in zijn auto om uiteindelijk toch weg te rijden.

Lees meer over:
Tip de redactie