Druk valkuil voor NAC op weg naar promotie

Het wedstrijdweekend waarin NAC het verschil kan maken staat voor de deur. Winst in de potjes tegen Volendam en Eindhoven kan NAC vooruit helpen in de weg naar de eredivisie, maar de ploeg moet uitkijken voor een belangrijke valkuil.

Voor de tweede seizoenshelft is "het doel promotie", herhaalde algemeen directeur Justin Goetzee maar weer eens, dit keer tijdens de nieuwjaarsborrel van NAC.

Alles en iedereen bij en om NAC heen droomt van meer: het kampioenschap, feest op de Grote Markt. En daar kan het mis gaan. "De grootste valkuil? Er staat veel druk op”, vatte trainer Marinus Dijkhuizen het samen.

"Thuis spelen we voor veel publiek, uit voor duizend man", verwees hij naar lastige omstandigheden, waarin het aankomt op het elftal. "We kunnen nog beter worden in het elkaar coachen, helpen en corrigeren tijdens een wedstrijd. Dat doen we niet goed."

Cultuuromslag

Het is de cultuuromslag die ook Goetzee graag ziet. "Wil je beter worden dan moet je elkaar aanspreken. Het gaat om details, daar word je beter van. Op kantoor, maar ook op het veld. De lat moet omhoog." 

Ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC, Joost Gielen, refereerde daar kort aan. "We hebben mensen nodig die duidelijk zijn en zeggen waar het op staat. Dat hadden we nodig als NAC. Justin, Marinus en Hans."

Hans Smulders is de nieuwe technisch directeur. Hij moet de komende jaren het technisch beleid zo neerzetten dat NAC niet meer van de ene trainer naar de volgende hopt.

Lees meer over:
Tip de redactie