Genomineerden Bredase Cultuurprijzen bekend

De genomineerden voor de Bredase Cultuurprijzen 2016 zijn bekend. Op vrijdag 22 januari, tijdens de Cultuurnacht, mogen de winnaars hun prijs in ontvangst nemen.

De Bredase Cultuurprijzen bestaan uit twee categorieën: een stimuleringsprijs en een publieksprijs. De winnaar van de stimuleringsprijs ontvangt drieduizend euro, terwijl de winnaar van de publieksprijs op vijfduizend euro kan rekenen.

Talent

De stimuleringsprijs is bedoeld voor in het oog springend talent dat nog niet tot de gevestigde orde behoort. Anne Geen (fotografe), Rick Hedof Berkelmans (illustrator) en Guilherme Miotto (choreograaf) zijn genomineerd. De jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

De publieksprijs is bestemd voor personen of organisaties die in aanmerking komen om Breda in cultureel opzicht op de kaart zetten. Breda Barst en het Internationaal Stiltefestival maken kans op de prijs, waar via een online stemming een winnaar uitrolt.

Instagram

Een groep van ongeveer 15 Instagrammers gaat tijdens de Cultuurnacht in Breda op een 'InstaWalk' houden. Hiermee loopt de groep 2,5 km door de stad om mooie foto’s te maken van de verschillende culturen initiatieven.

De Instagrammers worden bijgestaan door de initiatiefnemer van de Instawalk in Breda, Maarten van Walraven, die tips gaat geven bij het maken van een goede foto. Startpunt is Koffie bij Teun in Breda, waar de groep kennis met elkaar maakt.

Ook kunnen de Instagrammers meedoen aan de fotowedstrijd van de Cultuurnacht. Bij de fotowedstrijd worden alle bezoekers van de Cultuurnacht opgeroepen zijn of haar mooiste foto op Twitter, Facebook en/of Instagram te zetten, onder de tags #cultuurnachtbreda #mooistefoto.

Prijs

De foto’s die op 22 januari van de Cultuurnacht worden gemaakt, tussen 19.00 en 00.00 uur, én worden gepost met de tags maken kans op een prijs. Op basis van het aantal likes en de beoordeling van de jury wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. De prijs is een 40 bij 40 cm afdruk van de winnende foto en wordt uitgereikt op 1 februari.

Lees meer over:
Tip de redactie