'Eerste heipalen evenementenhal Breepark in februari de grond in'

Het startsignaal voor de bouw van de evenementenhal aan het Breepark volgt in februari van dit jaar. De eerste heipalen gaan dan de grond in, aldus Anneke Stins van MaVerholding.

Oorspronkelijk zou de bouw van de evenementenhal namelijk samen vallen met de ontwikkeling van de rest van Breepark.

"Er is al een lange tijd van startdatum geswitcht. Nu hebben we dan eindelijk de omgevingsvergunning binnen en kunnen gaan bouwen", laat Stins weten. "De verwachting is dat de hal in november 2016 open gaat."

Aan het Breepark, dat voorheen Bavelse Berg werd genoemd, opende in november 2015 de sportzaak Decathlon. Deze maand nog werd de vierde Bredase McDonalds geopend bij het complex.

Bioscoop

Bij Breepark komen verschillende horecagelegenheden. Daarnaast vestigt bioscoop Kinepolis zich met meer dan 1.700 stoeltjes op het terrein, komen er indoor glowgolf, bowlingbanen en een indoor kidspalace.

Raadslid Faissal Boulakjar van D66 stelde afgelopen week vragen aan het college waarom de bouw van de hal op zich laat wachten. Hij wees er in zijn brief op dat de evenementenhal voor de Bredase politiek de reden was de ontwikkeling van dit gebied op deze manier toe te staan. Zelf had hij geen contact gehad met Maver Holding.

Lees meer over:
Tip de redactie