Breda pakt verkeerssituatie rondom Chassé Parking aan

Terwijl omwonenden aan de Lovensdijkstraat de bus kunnen blijven pakken, verzekert Breda ook dat het aan de slag gaat met de onhandige verkeerssituatie rondom Chassé Parking.

Dit blijkt uit de wijzigingen die door het college zijn aangebracht in het ontwerp 'HOV-lijn tussen Centraal Station en Amphia Ziekenhuis'.

Automobilisten die hun auto willen parkeren bij de Chassé Parking garage komen er vaak te laat achter dat het vol staat, waardoor er een lange rij van auto’s ontstaat. 

Als de automobilisten er vervolgens voor kiezen om elders te gaan parkeren, kunnen ze niet zomaar terecht op het Chasséveld of het Turfschip. Vanaf de Coulissen kunnen ze namelijk alleen maar rechtsaf de Claudius Prinsenlaan op.

Breda reageert op deze onhandige situatie door eerder aan te gaan geven wanneer de garage vol of niet vol is, zoals dit ook al het geval is bij parkeergarage Barones. Ook wordt aan de Coulissen bij de verkeerslichten een voorsorteervak voor rechtdoorgaand verkeer toegevoegd. Hierop kunnen automobilisten eenvoudig het Chasséveld bereiken.

Onveilig

Aan de Lovensdijkstraat in Breda zouden in het nieuwe ontwerp alle bushaltes komen te vervallen. In plaats daarvan zouden bewoners van de Lovensdijkstraat op kunnen stappen bij een nieuwe halte aan de noordkant van de Claudius Prinsenlaan. 

Ondanks de tegemoetkoming waren vooral oudere bewoners het hier niet mee eens, aangezien zij dan een verkeersonveilige halte moeten bereiken.

Het college heeft, in overeenstemming met busorganisatie Arriva, daarom besloten dat een bushalte aan de Lovensdijkstraat in stand wordt gehouden. De bus doet de straat een keer per uur aan. Welke buslijn van Arriva de straat gaat aandoen is nog niet bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie