Raadslid Lemaire verder als eenmansfractie 'Kritisch voor Breda'

Het op 29 december uit de CDA-fractie gestapte raadslid Basile Lemaire gaat verder onder de naam ‘Kritisch voor Breda’. Dat heeft Lemaire aan het eind van de eerste werkweek van 2016 bekendgemaakt.

"Ik blijf trouw aan wat ik voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 beloofd heb. Ook blijf ik trouw aan wat ik in Heren, Hoeren, Heiligen, mijn boek over de lokale politiek, verkondig”, schrijft hij in een persverklaring. "Vandaar ook dat kritische: de vinger op de zere plek durven leggen."

Lemaire heeft met Kritisch voor Breda geen uitgebreid programma opgesteld. Hij zegt zich vooral te richten op de controlerende taak van de gemeenteraad. “"Als onafhankelijk raadslid moet je keuzes maken; je kunt niet alle terreinen bedienen. Die keuzes baseer ik op het volgende principe: de kerntaak van de gemeente is om te zorgen voor een veilige en leefbare omgeving, daar een betrouwbare partner in te zijn, en zich verder zo min mogelijk met mensen te bemoeien."

Als eenmansfractie wil hij de komende twee jaar het beleid en het functioneren van de gemeente op twee punten beoordelen: zorgt het voor minder overheid en overheidsbemoeienis, en worden stad en dorp er leefbaarder en veiliger door.

Lees meer over:
Tip de redactie