Leutpenning tijdens carnaval in Breda met tien cent omhoog

De prijs voor de leutpenning tijdens carnaval 2016 in Breda gaat dit jaar met tien cent omhoog. Zo kost een biertje met carnaval dit jaar 2,40 euro in de binnenstad.

De verhoogde prijs wordt hoogstwaarschijnlijk voor twee jaar 'vastgezet', aldus Joop van Bel, voorzitter van stichting Leutpenning.

De redenen dat het 'carnavalsgeld' duurder wordt, zijn volgens Van Bel vooral de stijgende kosten waar horecabedrijven mee te maken hebben. "Denk aan de hoge huurprijzen en bierbrouwerijen die hun prijzen verhogen", licht hij toe.

Veel carnavalvierders in Breda trekken ieder jaar gewapend met een hele hoop leutpenningen door de binnenstad. Met deze penningen kun je bier, fris of koffie kopen bij alle deelnemende horecabedrijven. Voor andere prijzen gelden afwijkende prijzen en wordt er gewerkt met breekmunten.

Zeventig

Ook dit jaar is het aantal horecadeelnemers uit de binnenstad weer gegroeid. "Er zijn nu rond de zeventig horecabedrijven waar je met de leutpenning kunt betalen. Eigenlijk vrijwel de gehele binnenstad", zegt Van Bel.

De leutpenning kan bij alle deelnemende horecabedrijven de vrijdag voor carnaval gekocht worden. Ook is dit mogelijk bij de vaste verkooppunten op de Grote Markt en de Havermarkt.

Van Bel roept op om de penningen vooral af te rekenen met de pinpas. "Dat is voor iedereen even makkelijk."

Lees meer over:
Tip de redactie