Bredanaars teleurgesteld over faillissement schoenenwinkels

"Sneu" en "jammer" zijn de woorden waarmee het failliet gaan van de schoenenwinkels Invito, Dolcis en Manfield wordt beschreven door zowel klanten als medewerkers van verschillende schoenenwinkels in Breda.

Moederbedrijf Macintosh was vorige week al failliet verklaard. De bewindvoerders van Macintosh hebben nu faillissement aangevraagd voor de ketens.

Of er een doorstart komt en hoeveel winkels er dan overblijven is nog onduidelijk. Hoeveel van de 5.500 mensen die bij Macintosh werken hun baan behouden is ook niet nog bekend. 

Uit een rondgang van BredaVandaag blijkt dat de Bredanaars de drie winkels niet graag zien vertrekken. Bij Manfield vertelt een van de werkneemsters dat ze het spannend vindt. "We hopen natuurlijk op een doorstart. Maar het blijft afwachten", zegt zij. 

Drama

Andere schoenenwinkels in de winkelstraat vinden het sneu. "Ik heb het zelf ook een keer meegemaakt bij een andere keten. Het is gewoon een drama", vertelt de manager van Nelson.

"Net als alle winkels die failliet gaan is het zonde. Als ik nieuwe schoenen nodig heb kom ik altijd bij de Dolcis", vertelt een winkelende klant. "Jammer, vooral van de Invito", is de reactie van een ander.

Voorlopig blijven de winkels en de webshops van de ketens nog open. Ook ruilen blijft mogelijk. De bewindvoerders van Macintosh zijn momenteel in gesprek met mogelijke kandidaten die de schoenwinkels over willen nemen.

Lees meer over:
Tip de redactie