Vanwege overlast door NAC-supporters moet het Hollands Koffiehuis aan de Haagweg in Breda vier weken sluiten op last van de gemeente. De exploitant is het vooral oneens met sluiting rond NAC-wedstrijden.

Het Hollandsch Koffiehuis wordt gedurende vier weken gesloten en moet tot 1 april 2016 twee uur voor aanvang van een thuiswedstrijd van NAC tot vier uur na afloop van een thuiswedstrijd gesloten zijn. Daarnaast mag nu geen alcohol geschonken worden.

Exploitant John Bogers heeft al bezwaar aangetekend. Niet tegen de sluiting van vier weken, maar tegen de sluiting tijdens bepaalde uren tot 1 april 2016. "Dat zijn toch vier thuiswedstrijden. Dan moet ik om zes uur sluiten en mag ik niet meer open tot zes uur de volgende ochtend. Die NAC-supporters zoeken toch een honk waar ze voor de wedstrijd wat willen drinken, tijdens de wedstrijd - vooral de jongens met een stadionverbod - de wedstrijd op een scherm kunnen zien en na de wedstrijd ook nog wat kunnen drinken."

De exploitant weet niet wanneer hij iets van het aangetekende bezwaar hoort. Hij heeft gedeeltelijk begrip voor het besluit van de gemeente. "Zwaar k-l-o-t-e. Dan zeg ik het nog netjes. Maar het is niet anders. Kijk, er is best wel overlast want die NAC-supporters zijn natuurlijk altijd luidruchtig en duidelijk aanwezig. Aan de andere kant: het is één keer in de twee weken dat NAC een thuiswedstrijd speelt. Dan staan er soms twintig, dertig, veertig mensen buiten voor mijn café."

NAC mengt zich niet in deze discussie, laat de woordvoerder van de club desgevraagd weten. "Er zijn meer cafés waar NAC supporters komen. Deze sluiting heeft feitelijk weinig met NAC te maken. NAC heeft hier geen zeggenschap over en geen inmenging in."

Lees het uitgebreide verhaal op Breda Vandaag.