Een 52-jarige man en zijn 23-jarige zoon zijn in de Nieuwjaarsnacht aangehouden nadat zijn zoon door agenten werd opgepakt voor mishandeling in Breda.

De man kwam verhaal halen na de aanhouding van zijn zoon en beledigde en bedreigde de agenten. Hij is ingesloten in het cellencomplex.

Aanhouding

Agenten reden rond 01.30 uur naar de Blauwe Kei. Een agent die in zijn vrije tijd door de straat fietste, werd geslagen door de jongeman. De jongeman schold de fietsende voorbijganger uit. De fietser stopte en vroeg hem wat hij net zei waarop de jongeman hem sloeg. Vervolgens rende de verdachte een tuin in. Even later werd hij door agenten aangehouden.

Na de aanhouding van zijn zoon liep de vader naar een agent. Hij oogde agressief en schreeuwde. Hij liep tegen de agent aan, die hem terugduwde en zei dat de man afstand moest houden. Een omstander hield de man tegen die weer op de agent af wilde gaan.

Identiteit

Meer mensen bemoeiden zich met het incident en meer politieagenten kwamen naar de straat. De vader schold een agente uit en werd aangehouden voor belediging. De man weigerde zijn identiteit op te geven en werd ingesloten in het cellencomplex. Hij wordt vrijdag verhoord.