Bredase zusjes plaatsen zich voor NK beachvolleybal

Mexime (17) en Emi van Driel (15) uit Breda hebben zich geplaatst voor het NK indoor beachvolleybal op 2 en 3 januari 2016. Hiermee behoren de twee, beiden met een andere partner, tot de twaalf sterkste teams van Nederland.

Mexime wist zich samen met teamgenoot Denike van Dijken te plaatsen. 

Mexime kijkt uit naar aankomend weekend. "Ik vind het heel tof om geplaatst te zijn. We hebben er samen keihard voor gewerkt. We trainen vijf keer per week en als je dan zo ver kan komen, is dat heel mooi."

Verrassing

Voor de 15-jarige Emi en haar teamgenoot Raïsa Schoon kwam de plaatsing misschien wel als een nog grotere verrassing. "We zijn nog best wel jong en we zijn geplaatst doordat we wisten te winnen van vrouwen die veel ouder zijn. Om dan als team geplaatst te zijn, is heel leuk. Ik heb veel zin in het NK", vertelt de Emi.

Het kampioenschap wordt gehouden in The Beach Indoor Sport & Event Center in Aalsmeer. Op zaterdag 2 januari en zondag 3 januari komen de twaalf beste mannen en twaalf beste vrouwen in actie. Op de laatste dag vinden om 17.00 uur en 18.00 uur de finales plaats.

Lees meer over:
Tip de redactie