Een 35-jarige inwoner van Breda is zondagmorgen aangehouden omdat hij voor overlast zorgde. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding, waarbij hij een agent in zijn hand beet. Nadat hij bespoten was met pepperspray werd hij rustig en kon hij naar het bureau gebracht worden.

Een surveillerende agent zag zondag om 3.15 uur een ruziënd stel lopen. Hij wilde zich er niet meteen mee bemoeien en liep achter het stel aan. Hij zag dat de man de vrouw met zich mee trok. De man liep tegen enkele andere mensen aan en liep ook een reclamebord omver.

Andere mensen stoorden zich aan het gedrag en reageerden boos naar de man, die scheldend over straat ging. In de Reigerstraat besloten agenten te paard hem stil te houden en hem aan te spreken op zijn gedrag. Daarop werd de man alleen maar bozer en gaf hij een ruk aan de teugels van een politiepaard. Het paard schrok daardoor.

Om nog meer escalatie te voorkomen besloten agenten de verdachte aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. De man verzette zich hevig.  Meerdere agenten waren nodig om hem te boeien. In de worsteling die ontstond,  beledigde de man de agenten en beet hij er één in zijn hand. Het lukte in eerste instantie niet om de druktemaker in een politieauto te krijgen.

Pas na gebruik van pepperspray kreeg de verdachte door dat hij ondanks zijn verzet zou worden aangehouden en kalmeerde hij. De man is naar het bureau gebracht. De vrouw, die in eerste instantie slachtoffer leek, keerde zich tijdens de aanhouding gillend tegen de agenten. Ze is niet aangehouden.