Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo kende NAC op toeschouwersgebied een van de beste jaargangen en nam de club afscheid van Ton van Loon. Een overzicht van de best bekeken berichten in mei 2015. 

Eén van de beste jaargangen NAC
Mei 2015 was de maand van NAC Breda. Sportief gezien was het voor NAC een seizoen om snel te vergeten maar op toeschouwersgebied stevende de club af op een van de beste jaargangen ooit. In seizoen 14/15 trok NAC tijdens de reguliere competitie net iets meer dan achttienduizend toeschouwers.

Afscheid Ton van Loon
Binnen NAC vond ook een afscheid plaats. De supporters namen afscheid van mede-supporter Ton van Loon. In het Rat Verlegh Stadion betrad Ton in het bijzijn van familie de laatste keer de grasmat van zijn geliefde voetbalclub. Op de tribune in Vak G zaten zo'n honderd vrienden en bekenden. Klappend en ondersteund door het clublied van NAC begroette het publiek hun mede-supporter die een week eerder plotseling overleed. Ton werd onder begeleiding van het lied You never walk alone voor de laatste keer naar buiten gedragen.

Breda telt meeste miljonairs
Mei kende ook ander nieuws. Van alle grote steden in Noord-Brabant heeft Breda zowel percentueel als in absolute aantallen de meeste miljonairs. In totaal telt de stad elfhonderd huishoudens met een vermogen van één miljoen of meer. Dat komt neer op 1,3 procent van de bevolking, zo bleek uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Groot nieuw gerechtsgebouw
Daarnaast werd bekend hoe het nieuwe gerechtsgebouw aan de Stationslaan eruit moest gaan zien. Dertigduizend vierkante meter aan oppervlakte, een grote ontvangsthal en op dertig meter hoogte nog terrassen voor medewerkers. In 2018 moet het gebouw af zijn. Vanaf dan zitten daar de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming onder één dak. Vanwege het overheidsbeleid om de verschillende diensten te centreren, zou het oude gebouw niet meer voldoen. Volgens Marieke Koek, president van de Rechtbank, zou aanpassing kostbaarder zijn dan nieuwbouw.

Dode vrouw gevonden op parkeerplaats
Tot slot werd in mei op een parkeerplaats in Heusdenhout een dode vrouw gevonden. Waaraan zij was overleden, was niet duidelijk, maar de politie ging niet uit van een misdrijf. De technische recherche zette het gebied af en deed onderzoek. Daarbij werd ook een nabijgelegen huis onderzocht.