Hoe kijken fractievoorzitters van Bredase politieke partijen terug op het jaar 2015? Zaterdag vertelt Henk van der Velde van de PvdA over het afgelopen jaar.

Wat was het hoogtepunt van het afgelopen jaar?
"De decentralisatie van de zorg is in Breda in goede handen; de aanpak verloopt zorgvuldig en er wordt bekeken waar verbeteringen nodig zijn. Bredanaars kunnen dus rekenen op zorg waar ze die echt nodig hebben. Het is soms nog zoeken, maar het is goed om te zien dat knelpunten snel worden opgepakt. We krijgen hier goede berichten over uit de stad."

Wat was het dieptepunt van het afgelopen jaar?
"De teleurstellende manier waarop de samenwerking tussen CDA, GroenLinks, Breda'97, SP en PvdA tot een eind kwam. We hadden een prachtig programma, waar we voor een groot deel weer mee verder kunnen. We kunnen dus verder met bouwen aan een sociaal en bruisend Breda."

Wat kan de partij het komende jaar beter doen?
"De PvdA fractie wil de contacten in Breda verder versterken. We zijn een kleine fractie, maar je hoort toch vaak van Bredanaars dat ze het daardoor extra waarderen dat je er bij bent. Komend jaar doen we dat door nog vaker fractievergaderingen buiten het stadhuis te houden. Wie wil ons in het nieuwe jaar ontvangen?"

Op welk dossier/onderwerp komt de focus te liggen?
"Er zijn meer betaalbare huurwoningen nodig. Dat krijg je niet van de ene dag op de andere dag voor elkaar. En dus is permanente aandacht hiervoor erg belangrijk. Een dak boven je hoofd is een belangrijke basisbehoefte en met de instroom van statushouders, maar ook door de nieuwe landelijke regelgeving, wordt het lastiger voor sommige groepen. Hier moeten we oog voor blijven houden en maatregelen treffen voor wat deze mensen zoeken."