Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo kwam Sterre Krijnen weer veilig thuis en gingen heel veel mensen los tijdens 538Koningsdag Breda. Een overzicht van de best bekeken berichten in april 2015. 

Vermissing opgelost
Sterre Krijnen werd in april, samen met Chieu Nguyen, vermist. Ze kwam na een paar dagen vroeg in de ochtend weer thuis. Het veertienjarige meisje vertrok op een donderdagmorgen naar school in Oosterhout, maar kwam daar nooit aan. Het laatste dat haar ouders meekregen, was een pintransactie bij het Brabantplein in Breda. In België en Breda werd gezocht en de politie rechercheerde. Uiteindelijk kwamen zowel Sterre als Chieu thuis. Waar de twee verbleven, werd niet bekend gemaakt.

Schietpartij Tuinzigt
Op de parkeerplaats van winkelcentrum Tuinzigt werd in april een man neergeschoten en neergestoken. Het slachtoffer werd meerdere malen geraakt. Ambulancemedewerkers reanimeerden de man en brachten hem in kritieke toestand naar het ziekenhuis. Uiteindelijk overleed hij aan zijn verwondingen. Op straat werden een bijl en een steekwapen gevonden. Ook lagen er diverse hulzen van kogels.

Aanhoudingen schietpartij Tuinzigt
Op dezelfde dag werden twee mannen aangehouden. Het ging om mannen van 30 en 35 jaar. Na het incident eerder die dag, zijn twee verdachten gevlucht. Vervolgens reed een rode Mini Cooper weg met ten minste een van de verdachten daarin. De politie vermoedde dat er meer mensen betrokken waren bij het incident. Ook kwam er politie in een woning aan de Pijnboomstraat. Die straat zou als tweede plaats delict worden gezien.

Teske van Gils overleden
Teske van Gils (1962) overleed op 11 april rond tien uur in de ochtend aan de gevolgen van een hersentumor. Van Gils was als klassenleidster in dienst bij Visio Onderwijs Breda waar ze zich inzette voor ernstig meervoudig beperkte leerlingen. Dat werk inspireerde haar in 2011 tot het schrijven van het essay Bespiegeling over Geluk. Teske, partner van Paul Haverman, was moeder van vier kinderen.

Koningsdag met 538
April eindigde met luchtiger nieuws, namelijk de line-up van 538Koningsdag Breda. 538Koningsdag zorgde voor tien uur muziek op het Chasséveld. Om zeven uur in de avond stond Hardwell geprogrammeerd. Maar natuurlijk traden de hele dag artiesten op. Denk aan Gerard Joling, Waylon, Handsome Poets, Gers Pardoel, Sharon Doorson, Kenny B, Douwe Bob en Dotan.