Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo voltooide Jimmy Prins Graceland en bestonden er plannen voor een Markthal in Breda. Een overzicht van de best bekeken berichten in januari 2015.

Graceland in Breda
Voor Jimmy Prins was 2015 het jaar van de onderneming. De Elvis-fan bouwde vlakbij de woonboulevard in een grote villa Graceland van Elvis Presely na om daar uiteindelijk, zo hoopte hij, een Bed & Breakfast van te maken.

Prins ontwierp en bouwde het pand voor het grootste deel zelf. Hij kon het project niet helemaal zelf financieren omdat hij verschillende rechtszaken met de buurt moest voeren. 95 procent van het huis was in januari af. Voor de overige vijf procent startte Prins een crowdfunding-campagne.

De affaire Ten Rouwelaar
Voor anderen was januari 2015 de maand van de ontstemming. Zo stond er op een spandoek van Willem II supporters dat Jelle ten Rouwelaar, de keeper van NAC, een buitenechtelijke affaire zou hebben. Op internet reageerden NAC supporters ontstemd.

Verschillende supporters startten een actie met digitale Je Suis Jelle posters. Ten Rouwelaar zelf ontkrachtte de geruchten dat hij een buitenechtelijke vrouw zou hebben bezwangerd.  "Ik wil expliciet aangeven dat het gerucht pertinent niet waar is en vanuit medische gronden tevens onmogelijk."

Grote zoektocht crimineel
Ook de politie zat in 2015 niet stil. Eind januari zocht de politie met man en macht naar een crimineel. Het zou gaan om een landelijk gezocht persoon. Daarbij werd de politiehelikopter ingezet. Bij alle huizen in de Vestingstraat werd aangebeld voor een huiszoeking.

Ook de steegjes achter de huizen werden minutieus doorzocht. Enkele agenten in burger klommen daarbij over schuttingen. Uiteindelijk werd de verdachte door de politie afgevoerd uit een huis in de Vestingstraat.

Markthal Breda
Daarnaast bestonden in januari plannen om een Markthal in Breda te openen. Zo een zoals in Rotterdam. Stella Verkroost geloofde dat Breda daar de perfecte plek voor was. Edwin Klompalberts onderzocht de haalbaarheid van het plan.

In januari geloofde Klompalberts dat er waarschijnlijk wel voldoende vraag was naar de hal. Over de locatie werd op de Facebookpagina van de Markthal Breda druk gebrainstormd.

Terugkeer groentewinkel
Bovendien was januari 2015 de maand van de terugkeer. In ieder geval voor de familie Van Oosterhout, bekend van Groenteboer Wout.

Na een kortstondig avontuur in België kregen de familieleden zoveel heimwee dat ze weer neerstreken op hun oude stek in de Lange Brugstraat zodat ze een nieuwe groentewinkel op konden bouwen.