Een melding van huiselijk geweld tussen een getrouwd paar heeft geleid tot het ruimen van drie kleine hennepkwekerijen in woning aan de Karbouwstraat in Breda.

Rond 18.30 uur dinsdagavond werden de politie en ambulancedienst geroepen bij een gewonde vrouw in de Karbouwstraat.

De 32-jarige vrouw werd op straat aangetroffen had een hoofdwond. Ze vertelde dat ze mishandeld was door haar echtgenoot en dat ze daarbij onder andere een kopstoot gekregen.

Het slachtoffer moest voor medische behandeling mee naar het ziekenhuis. De politie brak de deur van de woning open met de bedoeling de verdachte te arresteren.

In de woning werd echter niemand meer aangetroffen. Wel vonden de agenten drie hennepkwekerijen. Twee slaapkamers waren ingericht als kleine wietplantages en ook in de schuur werd hennep gekweekt.

Ruiming

Verder bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Enexis stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf.

Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. Het ging in totaal om circa 270 hennepplanten. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De identiteit van de verdachte is bekend. Er wordt naar hem gezocht.