De eigenaar van fietsenzaak Omidbikes in de Haagse Beemden, waar gisteren rond 17:50 uur een overval werd gepleegd, heeft de overvallers zelf buiten gehouden, vertelt hij. "Toen ze mij buiten zagen staan hebben ze met een pistool gedreigd om me naar binnen te krijgen."

Toch wilde de eigenaar van de fietsenspeciaalzaak in de Haagse Beemden, die liever niet bij naam genoemd wil worden, niet mee naar binnen.

"Ik wist dat mijn dochtertje in het kantoor was, maar die deur zat op slot. Ik wilde ze buiten houden, zodat ze haar niet konden pakken." Daarnaast leek het hem slim om buiten te blijven, zodat veel mensen het zouden zien of horen. "Als je eenmaal binnen bent, hoort niemand je meer."

De fietsenzaakhouder was aan het opruimen toen hij vier mensen zijn winkel in zag lopen. "Ze hadden mij nog niet gezien. Ik dacht dat het klanten waren dus liep al naar binnen. Toen ik doorkreeg wat er aan de hand was draaide ik me gelijk om en heb ik de politie gebeld."

Worsteling

De overvallers deden er alles aan om hem naar binnen te krijgen. "Er ontstond een worsteling, maar ze kregen me niet naar binnen." De boeven verlieten zonder buit de de fietsenhandel.

De politie arriveerde tien minuten tot een kwartier na het telefoontje. "Ik heb mijn verhaal gedaan en nu is het afwachten." Hoewel hij erg geschrokken is, is zijn zaak vandaag gewoon geopend. "Ik laat me niet bang maken door een paar van die gasten."