Stichting Doneer Je Deken organiseert samen met Fit!Vak en Breda Fit een speciale Christmas Bootcamp met een voor vluchtelingen. In Breda en twaalf andere steden wordt er op tweede kerstdag gesport en op die manier geld ingezameld voor de stichting.

Het initiatief voor deze Christmas Bootcamp komt van Stichting Doneer je Deken en de sportbrancheorganisatie Fit!Vak.

“Sport zorgt voor verbroedering, saamhorigheid en onderling respect. Dat kan Nederland momenteel wel een beetje gebruiken” aldus Tom Pieper, een van de oprichters van Stichting Doneer je Deken, over de sportactie. “We willen heel Nederland op Tweede Kerstdag letterlijk in beweging brengen.”

Warm kerstgevoel

In samenwerking met het plaatselijk COA worden vluchtelingen uitgenodigd om mee te doen. “Kerst is een moment waarop je samen komt met familie en vrienden en leuke dingen onderneemt. Dat warme kerstgevoel willen we ook geven aan vluchtelingen, die veelal hun familie en vrienden hebben moeten achterlaten” vertelt Simone van den Akker van Stichting Doneer je Deken.

“Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid in contact te komen met plaatselijke bewoners. Een eerste stap naar integratie.”

Deelnemen

In Breda start de bootcamp om 10:30 uur bij De Heren van Oranje in het Mastbos. Deelnemen aan het sportevenement kost tien euro, wat vervolgens naar de stichting Doneer Je Deken gaat.

Afgelopen zomer wierf de stichting bekendheid met een actie op Lowlands. Waar de initiatiefnemers achtergelaten kampeerspullen verzamelden voor het vluchtelingenkamp in Calais.