Als voorproefje op Serious Request 2016 is een Bredase delegatie afgereisd naar Heerlen, waar dit jaar het Glazen Huis staat. 

Wethouder Boaz Adank bracht een aantal cheques naar het Glazen Huis en schonk het Monopolyspel van Breda aan Serious Request als veilingitem.

Toen burgemeester Paul Depla vertrok als burgemeester van Heerlen wilde hij geen cadeaus. Nee, die afscheidscadeaus moesten worden omgezet in een donatie voor Serious Request. Depla had er met zijn wethouders hard aan gewerkt om het 3FM-spektakel naar de Limburgse stad te krijgen.

“Dus vandaag heb ik namens de burgemeester een cheque van 3494 euro aan Heerlen en Serious Request gegeven”, zegt wethouder Adank.

Cheque

“Ik was hier vandaag dus met meerdere redenen”, vertelt Adank. “Ik bel je zo terug, want ik moet nu even op televisie. Kijk maar op NPO.” Enkele minuten later verschijnt de Bredase wethouder in beeld, met een cheque met een waarde van 2016 euro. “Vandaag breng ik cheques naar Heerlen, maar ik zoek ook de verbinding met de stad en Serious Request, vandaar ook het symbolische bedrag.”

Adank is duidelijk onder de indruk. “Als je ziet hoe het nu hier in Heerlen is, als je die energie, die verbinding, die gezelligheid in de stad ziet, dat is echt fantastisch voor zo’n binnenstad.”

Trots

“Ten opzichte van 2008 is het wel echt een groot evenement geworden”, zegt Adank, terugblikkend op het jaar dat het Glazen Huis al in Breda stond. “Ik ben erg trots dat wij het volgend jaar mogen hosten, maar nu gaat het eerst en vooral om Heerlen en het goede doel hier. De stad laat zich echt van zijn allerbeste kant zien.”