Het was vier dagen lang ploeteren voor de vijf dj’s in het Glazen Huis van Prinsenbeek in Breda, maar zondagavond mochten ze dan eindelijk weer een stap buiten het huis zetten. En dat deden ze met een ruime donatie aan het goede doel.

In totaal werd er 12.306 euro binnen gehaald voor KWF Kankerbestrijding. Stichting WinterWonderBeek rondde dit bedrag af naar 13.000 euro.

Angelique Kuijpers, een van de dj’s in het Glazen Huis, laat weten tevreden te zijn. Kuijpers: “We zijn heel blij met het bedrag. Toen we vorig jaar uit het huis stapten, lagen we ook rond dit bedrag. In de dagen daarna werd het bedrag nog aangevuld tot 17.000 euro. We hopen natuurlijk dat we ook dit jaar op dit bedrag uitkomen.”

Beetje brak

Kuijpers en de rest van de dj’s draaiden 96 uur lang muziek en wisselden elkaar af voor een korte slaap. “We hebben het goed uitgehouden met z’n allen. Er heerste een goede sfeer en ondanks dat je af en toe maar drie uur slaapt, zorgden we met elkaar of door middel van muziek er wel voor dat we wakker bleven. Deze maandagochtend ben ik alleen een beetje brak,” zo vertelt Kuijpers lachend.

De dj’s weten nog niet of Prinsenbeek volgend jaar ook een Glazen Huis kent. “De wil voor een derde keer is er wel, maar volgend jaar staat natuurlijk ook het ‘grote’ Glazen Huis in Breda. We moeten daarom nog even kijken naar het hoe of wat,” aldus Kuijpers.