Door het EU-voorzitterschap van Nederland vreest VVD Breda voor een tekort aan agenten in het komend halfjaar. Dit blijkt uit de vragen die de fractie stelde aan het college.

Nederland is vanaf 1 januari tot en met 30 juni 2016 drager van het EU-voorzitterschap. Hier omheen zijn veel evenementen waarbij een grote politie-inzet noodzakelijk is. Agenten uit heel het land verplaatsen zich in deze periode naar Amsterdam, waar het grootste deel van de evenementen plaats gaat vinden.

Daarnaast krijgen de agenten die overwerken uitbetaald in uren. Hierdoor zullen de gemaakte uren als verlof worden opgenomen, waardoor er spanning zal komen op de reguliere taken. Dit stelt de VVD.

VVD Breda vraagt zich in een brief aan het college daarom af of de burgemeester ook een tekort aan agenten vreest en welke effecten de extra politie-inzet in Amsterdam op Breda hebben. Ook vraagt de fractie zich af welke reguliere werkzaamheden hierdoor minder goed kunnen worden uitgevoerd en welke veiligheidsrisico’s in Breda door de inzet worden vergroot.