Vierhonderd cadetten trekken vrijdag Bredase wijken in

Vierhonderd cadetten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) trekken vrijdag de Bredase wijken in om ouderen en mensen met een beperking te bezoeken. Ze willen hiermee een bijdrage gaan leveren aan de maatschappij.

"Mensen in Breda zien ons vaak voorbij lopen en daar blijft het dan ook bij", vertelt Rik Smeenk, een van de organisatoren. "Wij willen daarom een bijdrage gaan leveren aan de maatschappij en dat doen we door langs te gaan bij ouderen en mensen met een beperking."

De organisatoren hebben ervoor gezorgd dat er veel te doen is. "We gaan onder andere bingo spelen, een quiz organiseren, een rondje wandelen met de rolstoel en aantal cadetten gaat een dagje naar een tuincentrum", aldus Smeenk.

De vierhonderd cadetten gaan zich verspreiden over tien verschillende locaties. "Zo gaan we naar drie verschillende Elisabeth stichtingen in Breda, krijgt het woonzorgcentrum Ruitersbosch een bezoekje en gaan we ook bijvoorbeeld langs bij Buurtsalon Edison. De mensen kijken uit naar onze komst en dat maakt het enorm leuk."

Naast Breda kunnen ook ouderen in Den Bosch rekenen op de komst van de cadetten van de KMA.

Lees meer over:
Tip de redactie