Langer parkeerregime met blauwe zone in Belcrum/Doornbos-Linie

De blauwe zone die momenteel geldt in de Bredase wijk Belcrum en een deel van Linie wordt verlengd tot 1 oktober 2016. Dat heeft de gemeente dinsdag bekend gemaakt.

Het grootste deel van de blauwe zone zou eindigen op 1 januari 2016. Dit is het deel rondom het station in Belcrum en een klein stukje Liniestraat.

De gemeente heeft nu een verkeersbesluit genomen voor verlenging van dit deel tot 1 oktober 2016. Voor het deel van de blauwe zone naast het project Breda Vooruit blijft de blauwe zone van kracht tot 1 december 2016.

Ontheffing

Voor bewoners verandert er niets, meldt de gemeente in een Breda Bericht. "De huidige blauwe zone blijft op dezelfde wijze als nu bestaan. Uw ontheffing is ook volgend jaar, tot 1 oktober 2016, geldig in het blauwe zone gebied. Voor bewoners rond het project Breda Vooruit is de ontheffing geldig tot 1 december 2016."

Besloten is tot verlenging om voldoende tijd te hebben tot een gedegen uitwerking van een oplossing  voor de parkeerproblematiek in de wijk te komen, aldus de gemeente. Sinds dit voorjaar loopt het parkeeronderzoek naar mogelijke oplossingen voor parkeren in Belcrum en Linie. 

De planning is dat de gemeente een uitwerking voor het parkeerprobleem heeft voor 1 oktober 2016.

Lees meer over:
Tip de redactie