Parkeerterrein Minervum langs de A27 in Breda blijft nog leeg

Het is nog vrij leeg op het door de gemeente Breda aangelegde parkeerterrein op bedrijventerrein Minervum (Hoogeind) langs de A27 in Breda. De parkeerplaatsen werden afgelopen zomer aangelegd om te zorgen dat de parkeerdruk voor bedrijven afneemt. Echter is er nog geen enkele parkeerplek verhuurd.

Dat werd duidelijk uit antwoorden op vragen van D66-raadslid Frank Toeset tijdens de commissievergadering vorige week.

De gemeente Breda kwam begin dit jaar op het idee om het lege bedrijventerrein om te toveren in een parkeerterrein. De gemeente verwachtte niet dat er een koper zou komen voor het bedrijventerrein en oordeelde daarom dat toevoeging van parkeerplekken beschikbaar voor de komende tien jaar een betere investering zou zijn.

Het gaat om ongeveer honderd plaatsen, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Kosten

De kosten voor het aanleggen van het parkeerterrein bedroeg 150.000 euro. De gemeente hoopte door middels van het verhuren van plekken zo’n 75.000 euro terug te verdienen.

Toeset heeft aan wethouder Boaz Adank gevraagd of hij met de ondernemers in gesprek kan gaan om tot een oplossing te komen. "Hij heeft daarin toegezegd, dus ik ben benieuwd", zegt het D66-raadslid.

De gemeente wilde extra parkeerplekken zien aan Minervum 7041 omdat er een grote parkeerdruk zou zijn op het bedrijventerrein Hoogeind. Auto’s parkeerden op straathoeken en in bermen.

Lees meer over:
Tip de redactie