Buurtbewoner woont tijdelijk in bushokje Breda uit protest

Een man 'woont' maandag tijdelijk uit protest in een bushokje aan de Merodelaan in Breda. Hij protesteert hiermee tegen het opheffen van de halte.

Busorganisatie Arriva wijzigde afgelopen zondag haar dienstregeling. Een van de wijzigingen is de verdwijning van de bushalte aan de Merodelaan. Door de opheffing van deze halte, moet de aansluiting met het treinverkeer worden bevorderd en het een tijdwinst voor de bussen opleveren.

Peter Nuijten, tijdelijke bewoner van het hokje, wil in samenwerking met de SP aanacht vragen voor behoud van de halte: "Met de omwonenden wordt geen rekening gehouden. Als je slecht ter been bent moet je nu naar winkelcentrum De Donk lopen om de bus te pakken. Absurd gewoon."

Naast de aandacht die hij wil vragen voor behoud, haalt Nuijten ook geld op voor het Rode Kruis en verzamelde hij handtekeningen in de buurt.

Arriva

Nuijten is vooral niet te spreken over de communicatie van vervoersbedrijf Arriva richting de omwonenden. "Toen we de handtekeningenactie liepen, wisten veel bewoners niet eens van de opheffing af. De communicatie is gewoon bar slecht. Zelfs buschauffeurs zijn niet op de hoogte, want vanmorgen reed een aantal bussen alsnog langs de halte."

Het 'Glazen Hok' werd maandagmorgen om vijf uur opgebouwd. Om zes uur sloot Nuijten zich op, waarmee het startsignaal werd afgegeven. Sindsdien heeft de initiatiefnemer ruim 110 euro binnengehaald. Streven van Nuijten en de SP is een bedrag van 250 euro. "Maar als we dat niet halen, geldt alsnog dat iedere euro welkom is."

Lees meer over:
Tip de redactie