Winkelier luidt noodklok over leegstand winkelcentrum Heksenwiel

De eigenaar van een winkel in winkelcentrum Heksenwiel in Breda luidt de noodklok over de leegstand om zijn zaak heen.

De inkopen op internet en de hoge huren noemt winkelier Sven Felix een molensteen om de nek van de ondernemer. "Diverse winkeliers hebben daardoor hun deuren moeten sluiten, wat het geheel in een stroomversnelling heeft doen komen."

De huurprijzen zijn volgens Felix torenhoog. "Zeker wanneer je kijkt naar de huurprijzen bij het nieuwe winkelcentrum bij het NAC-stadion zijn die in Heksenwiel belachelijk." Zijn eigen huurprijs wil hij liever niet noemen.

Felix deed zijn oproep in wijkblad Het Haagse Beemden Nieuws en hoopt dat hij wat losmaakt. "Met deze noodkreet proberen we beweging te krijgen bij de vastgoedeigenaar en gemeente. Ik hoop nu dat er op korte termijn iets gaat gebeuren", zegt de eigenaar van Pets Place Breda.

Of de winkel definitief weggaat, hangt volgens hem af van de acties die er nu volgen. Een reactie vanuit de gemeente heeft hij nog niet gehad. Vanuit zijn klantenkring volop. “Het leeft zeker. Mensen vinden het langzaam aan vervelend worden dat er zoveel winkels verdwijnen. Klanten komen nu niet graag meer deze kant op. Ze zoeken natuurlijk ook gezelligheid en ze gaan eerder naar een winkelcentrum waar de diversiteit groter is."

Visie

Dela Vastgoed ontwikkelde afgelopen zomer samen met winkeliers haar visie op de toekomst van winkelcentrum Heksenwiel en presenteerde dat aan de gemeente. "We zijn in gesprek met de eigenaren van de winkelcentra", bevestigde een gemeentewoordvoerder in september, die sprak van een voortvarende aanpak van Dela.

Het plan dat Dela maakte, zou onder andere verbetering moeten brengen in de huidige leegstand. Volgens Wilbert Rombouts, voorzitter van de winkeliersvereniging Heksenwiel, ligt de beslissing nu bij de gemeente en zou er eind 2015 nog een besluit genomen moeten worden door de gemeenteraad.

Actief betrokken bij het ontwikkelingsplan worden de winkeliers in het winkelcentrum volgens Felix niet. "We weten weinig tot niks. Op deze manier kun je je klanten ook niet op de hoogte houden van de ontwikkelingen van Heksenwiel."

Lees meer over:
Tip de redactie