De fietsenstalling in de Nieuwstraat in Breda heeft sinds woensdagochtend ruimte voor 162 extra plekken. Wethouder Boaz Adank hoopt hierdoor minder zwervende fietsen tegen te komen in de binnenstad.

De fietsenstalling had al negenhonderd plekken en daar zijn er vanaf woensdagochtend 162 bijgekomen.

Het is de best lopende in stalling in. Afgelopen week werd zelfs de half miljoenste bezoeker verwelkomt. De plekken zijn geopend door de wethouder zelf, die zijn fiets als eerste plaatste in het nieuwe deel.

De uitbreiding moet ook bijdragen aan minder wildparkeerders in de Bredase binnenstad, denkt Adank. Horecapubliek gaat vaak tot bestemming op de fiets en plaatst deze dan ook voor de deur neer. "Fietsen kunnen voortaan veilig en gratis geplaatst worden en er is genoeg plek."

De fietsenstalling mag tevens als berging gebruikt worden door studenten. "Studenten hebben vaak wel een fiets, maar geen berging", aldus Adank. Zij kunnen een jaarabonnement afsluiten tegen betaling en in ruil hiervoor mogen zij de fietsenstalling als fietsenberging gebruiken. Studenten kunnen hun fiets voortaan veilig wegzetten en hoeven geen gebruik meer te maken van de binnenstad.

Wethouder Adank geeft aan dat er geen verdere plannen zijn voor het uitbreiden van fietsenstallingen in Breda. "Er is nu een balans tussen het aantal fietsen en het aantal fietsplekken en zolang dit zo blijft, is verdere uitbreiding niet nodig."