Rapper Ismo is dinsdagmiddag door de rechtbank in Breda vrijgesproken. Het nummer van de Bredase rapper, Eenmans, mag hiermee op Youtube blijven staan.

In het nummer zegt de rapper dat hij 'flikkers' geen hand geeft en dat hij 'die fucking joden' nog meer haat dan nazi's.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de rapper zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan het beledigen van een groep mensen, en eiste twee weken geleden daarom een boete van 1500 euro, waarvan 500 euro voorwaardelijk voor de rapper. Daarnaast zou het filmpje van Youtube moeten worden verwijderd.

Grenzen

Dinsdagmiddag oordeelde de rechtbank echter anders. De zin 'ik haat die fucking joden nog meer dan de nazi's' is wel beledigend voor joodse mensen, maar valt binnen de grenzen van vrijheid van meningsuiting.

Daarnaast weegt de rechtbank mee dat Ismo in het nummer zijn eigen boosheid uit, dat de zin over ‘die fucking joden’ maar één keer voorkomt en dat in rapnummers in het algemeen wel vaker grove uitspraken voorkomen, waarbij sprake is van overdrijving.

Het is nog niet bekend of het OM in beroep gaat.