Martha Flora, de aanbieder van particuliere dementiezorg, opent in februari 2016 een pop-up-locatie voor twaalf tot dertien dementerenden nabij het Mastbos in Breda.

De bewoners van de pop-up verhuizen later mee naar het definitieve Martha Flora Huis, dat in de zomer van 2017 aan de Kloosterstraat in Bavel wordt geopend.

Inrichting

"De inrichting van de locatie in Breda wordt zoveel mogelijk meegenomen naar de definitieve locatie", aldus een woordvoerder.

Bij het Mastbos maakt Martha Flora gebruik van een locatie van Surplus, een zorgaanbieder waar ze ook mee gaan samenwerken in Bavel. Daarbij vult Surplus Martha Flora aan. "Wij bieden dementieverzorging, maar hebben zelf geen artsen in dienst."

Politieke discussie

Na de aankondiging van de komst naar Bavel ontstond in de politiek discussie over het concept. Een deel van de kosten wordt vergoed uit de AWBZ, iets waar de SP niet mee eens is.

Martha Flora is genoemd naar de moeder van directeur Marco Ouwehand. Nadat bleek dat zijn moeder alzheimer had, besloot hij een 'droomhuis met houvast' te ontwikkelen, waaraan hij zijn moeder met een gerust hart kon toevertrouwen.