Politieagenten hebben donderdagochtend een 32-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van auto-inbraak. De man was al langere tijd verdachte, maar wist tot nu toe uit handen van de politie te blijven. 

Hij zit vast voor verhoor, zo meldt de politie.

In oktober ging de politie in Breda-Zuid-West de strijd aan met auto-inbrekers. Die sloegen in die periode vaak in de nachtelijke uren toe door een ruit van een auto te vernielen en hadden het voorzien op losse navigatiesystemen. Om de daders op te sporen mocht de politie onder andere een lokauto inzetten.

Ontkomen

Dinsdagochtend 13 oktober bleek er te zijn ingebroken in deze auto. Het spoor leidde de politie naar de nu aangehouden 32-jarige verdachte. Toen agenten probeerden de man in de Dr. Struyckenstraat aan te houden, wist hij echter te ontkomen en uit handen van de politie te blijven. In de directe omgeving trof de politie wel spullen aan die afkomstig waren uit de auto.

De politie zette het onderzoek voort en kon de man donderdagochtend alsnog aanhouden. Hij zit voor nader onderzoek en verhoor vast.