Breda is verheugd dat de Tweede Kamer dinsdag heeft ingestemd met een motie waarin aangedrongen wordt op een snellere verbreding van de A58 tussen Galder en St. Annabosch.

De motie van de PVV die dinsdag werd aangenomen verandert niet veel aan de feitelijke situatie, laat de woordvoerder namens de gemeente weten.

“De minister heeft al laten weten naar aanleiding van het bidbook 'Bereikbaarheid Zuid-Nederland', begin november vanuit de provincie aangeboden, dat de verbreding van de snelweg naar voren gehaald wordt.”

De verbreiding van de snelweg gaat  vermoedelijk in 2020 uitgevoerd worden, was daar al in te lezen. “De vraag is dus in hoeverre deze motie daarin iets verandert. Wel betekent het dat het geld dat vanuit de provincie bedoeld was als voorfinanciering om de werkzaamheden aan de A58 naar voren te halen, nu beschikbaar komt voor andere doeleinden.”

Verbreden

Wat Breda betreft wordt het geld dat gereserveerd was als voorfinanciering aangewend om de A58 ook te verbreden tussen Breda en Tilburg  en om Knooppunt Hooipolder aan te pakken.

Een motie in Tweede Kamer om Hooipolder, de kruising met verkeerslichten op de A59 richting A27, aan te pakken, haalde het dinsdag niet.

Profiteren

In de laatste plannen van de minister was de verbreding uitgesteld tot 2023. De drie jaar die het project nu naar voren gehaald wordt is pure winst volgens Barry Madlener (PVV), indiener van de motie. “Bijna heel Brabant gaat hiervan profiteren. Niet alleen de A58 wordt hiermee ontlast, ook de files op de A16 zullen hierdoor afnemen.”