Op het station van Breda is sinds een week een dorp van playmobil te vinden. In een leegstaand pand werkt initiatiefnemer Patric van Boven Kaarsmaker samen met ongeveer zeven anderen aan het project Happy Station.

Kaarsmaker, vrijwilliger bij het Sint-Elisabeth, heeft het project opgezet. "Toen ik bezig was met de bouw van een kerstdecor bedacht ik me ineens dat ik nog een hoop playmobil boven op zolder had staan. Toen heb ik een vriend benaderd en zo is het balletje gaan rollen."

"Wat ik vooral wil bereiken met dit dorp is een lach op het gezicht van de mensen toveren. Er is al genoeg ellende op de wereld en mocht je op het station komen, dan kun je hier in ieder geval genieten."

De locatie waar het dorp gemaakt kon worden, was voor Kaarsmaker lang onzeker. "Ik heb veel moeten bellen, maar uiteindelijk kwam ik bij de NS uit. Die werkte gelukkig mee en er is zelfs afgesproken dat het dorp tot eind april kan blijven staan. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee."

Positief

Op vrijdag 11 december moet het project klaar zijn. Tot die tijd staat het pand nog vol met dozen, poppetjes en andere losse onderdelen. Wel kunnen nieuwsgierigen al een kijkje nemen naar de eerste creaties van het dorp.

"De eerste reacties zijn behoorlijk positief. Althans, ik heb nog geen enkele negatieve reactie gehoord. En dat is dan ook een extra stimulans om door te gaan", aldus Kaarsmaker.

Mensen kunnen het project helpen door bijvoorbeeld playmobil te schenken.