Vanwege oplopende organisatiekosten van de voorjaarsmarkt in Ulvenhout, bestaat de mogelijkheid dat deze in de toekomst verdwijnt.

Fractievoorzitter Dick Vuijck stelde deze week namens Breda’97 raadsvragen aan het college over de eventuele verdwijning. Vuick doet dit "in de overtuiging dat Breda Evenementenstad niet moet ophouden bij het oversteken van de singel."

Uit de vragen van de fractie blijkt dat ondernemersvereniging Ulvenhout heeft vernomen dat het organiserende 'Star Promotions' vanwege de oplopende kosten geen brood meer in het evenement ziet en zoals het er nu naar uitziet de stekker eruit trekt. Breda ‘97 wil daarom weten van het college of ze bekend zijn met de oplopende kosten van het organiseren.

Daarnaast wordt er door de partij gevraagd of er al contact is geweest met de organisatie en of er samen met de winkeliersvereniging Ulvenhout en Star Promotions nog afspraken gemaakt gaan worden over de haalbaarheid van de voorjaarsmarkt.

Begrip

Al vele jaren is de voorjaarsmarkt in Ulvenhout een begrip in Ulvenhout en omgeving. In de brief stelt Dick Vuijck dat de voorjaarsmarkt veel bezoekers trekt, goed gewaardeerd is en voor vele bezoekers het begin van de naderende zomer markeert.

"Ulvenhout haakt daar goed op in door met de presentatie van verenigingen bij te dragen aan het plaatselijk karakter."