De wedstrijd NAC-FC Den Bosch (3-0) was afgelopen weekend de meest bezochte wedstrijd in de Jupiler League met 15.860 toeschouwers.

Met de eredivisie meegetelt was NAC-FC Den Bosch de op twee na best bekeken wedstrijd in een stadion. Alleen bij Ajax  (47.932) en Feyenoord (47.500) zaten meer supporters op de tribune.

Volgens Perry Hendriks, woordvoerder van de club, laat het zien dat NAC dé volksclub van Nederland is. "Als je in de Jupiler League zo veel supporters op de banken hebt zitten, mag je als organisatie alleen maar heel dankbaar en blij zijn dat je zulke fans hebt."

NAC aast nog steeds op het record van meeste toeschouwers ooit bij een duel in de Jupiler League. "Tegen FC Den Bosch zaten we er 155 naast." Het huidige record staat op naam van Roda JC-NEC. Vorig jaar kwamen er op dat duel 16.015 toeschouwers af. NAC hoopt dat record op 11 december over te nemen.

"Alle ogen zijn nu gericht op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 11 december", vertelt Hendriks. "Op die dag vieren we ’40 jaar Avondje NAC’, dus wat is nou mooier dan die avond aan de rest van Nederland te laten zien wat dat inhoudt."

Grote spandoeken

De woordvoerder van NAC weet dat er een aantal speciale dingen gaan gebeuren die avond. "Vanuit de supportersgroepen hoor ik geluiden over mega spandoeken en op en rondom het veld zullen allerlei acties georganiseerd worden. 40 jaar moet samenkomen op die avond."

Voor NAC zou het een kroon op het werk zijn. "We leven hier echt naar toe als club. We spelen al een tijdje in op die avond. Nu ook het voetbal in de lift zit, kan zo’n feest alleen maar mooier worden."

Het is belangrijk dat de lijn van het goede spel wordt doorgezet, ook voor de verkoop van de kaarten, zegt woordvoerder Hendriks. "Mogelijk spelen we die avond om de tweede periodetitel, dus dat maakt het affiche extra mooi."