Deelnemers van de Wings for Life Worldrun in Breda krijgen volgend jaar een aangepast parcours voor hun kiezen. De organisatie heeft gekozen voor een andere startplaats.
 

"Buiten de Koninklijke Militaire Academie, zodat deelnemers niet verplicht hun id hoeven te laten zien", aldus Meinou Steemers van de organisatie.

“We passen bovendien het parcours aan zodat deelnemers makkelijker terug kunnen naar de start en komt de garderobe dichterbij de start.”

Duizend hardlopers en rolstoelers hebben zich al aangemeld voor de derde editie van de Wings for Life-run, die op 8 mei zal plaatsvinden.

Geen vaste afstanden

De Wings for Life World-run start komend jaar voor de tweede keer in Breda. Afgelopen mei deden in Breda 2.500 lopers mee. De loop heeft anders dan evenementen als de Singelloop geen vaste afstanden. Deelnemers lopen zo lang ze kunnen, maar maximaal totdat ze ingehaald worden door de finishwagen. Die wordt komende editie bestuurd door Formule 1-coureur Max Verstappen.

De organisatie is verheugd met de duizend deelnemers. “Dat is al bijna net zoveel als tijdens de eerste editie twee jaar geleden in Assen”, aldus Steemers.

“Afgelopen jaar gingen de inschrijvingen ook veel langzamer, toen hadden we pas in februari dit aantal.” Waar dat aan ligt durft Steemers niet te zeggen. “Het evenement groeit ook nog steeds en wordt steeds bekender. Het zal met beiden te maken hebben.”

Deelnemers

De Wings for Life World-run heeft in Breda plaats voor maximaal 5.000 deelnemers. “We hopen rond de 4.000 lopers uit te komen”, aldus Steemers. Inschrijven kan tot 4 mei.

Met de loop wordt geld ingezameld voor onderzoek naar dwarslaesie. Het volledige inschrijfgeld wordt daaraan besteed.