Breda heeft de ‘Retaildeal’ gesloten tijdens de bijeenkomst Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 deze week in Den Haag. Met de deal moet een toekomstgerichte en levendige binnenstad gecreëerd worden.

Wethouder Boaz Adank tekende de deal namens Breda. 

Breda doet dit door verscheidene maatregelen, waaronder de aanpak van leegstand, samenwerking in het ondernemersfonds en de kracht van gebiedsprofielen te benutten. Met de ondertekening van de deal krijgen deze maatregelen volgens de gemeente een extra impuls.

Expertise

"We kunnen via de Retaildeal ook een beroep doen op expertise van kennisinstellingen en kennis uitwisselen met andere gemeenten", meldt een woordvoerder van de gemeente. "Winkels zijn belangrijk voor de aantrekkelijkheid, leefbaarheid en economische kracht van onze stad. Daarom werken alle betrokken partijen in de Bredase binnenstad er aan om het winkelhart te versterken", voegt Adank hieraan toe.

Inhoud

De inhoud van de Retaildeal verschilt per gemeente. Zo zet Breda in op compacte en vitale winkelgebieden en het bevorderen van nieuwe concepten in de binnenstad.

Wethouder Boaz Adank en minister Kamp van Economische Zaken tekenden de deal. In totaal zetten 31 steden hun handtekening.