Breda Barst heeft donderdagmiddag een jubileumboom geplant in het Valkenberg. Het popfestival deed dat uit dankbaarheid voor twintig jaar gebruik van het park voor het tweedaagse popfestival.

"Het is niet vanzelfsprekend dat wij het park ieder jaar mogen gebruiken", vertelt Lenny Boschman van Breda Barst. "We zijn sterk verbonden met het park, hiermee kunnen we een symbolisch gebaar terug doen."

De boom staat achter het T-huis in het park. De bedoeling is dat de boom bij het festival betrokken gaat worden door middel van een bordje. "Deze boom verwijst ook naar de Bredase duurzaamheid, zodat mensen bewust worden dat ze te gast zijn in een park."

Daarnaast denkt de organisatie er aan om artiesten een plek te geven voor een akoestisch optreden onder de boom. "Voor singer-songwriters ofzo. Daar denken we nog even over na."

Popronde

Het planten van de boom gebeurde in aanwezigheid van wethouder Boaz Adank, die het festival prees voor het gebaar én de boom. Met het planten van de boom werd de aftrap gegeven voor het reizende festival 'Popronde', dat deze donderdag met meer dan veertig verschillende acts in de verschillende horecagelegenheden te beluisteren is.

Donderdagavond 'host' Breda Barst een van de podia van Popronde, het rondreizende festival van Nederland, in café SamSam. Half Way Station en St. Tropez beklimmen dan het podium.