Winkelgebied Oranje Zuid in Breda blijkt in trek. Nadat vegetarisch restaurant Lof al aankondigde zich komend jaar te gaan vestigen in de Wilhelminsatraat, volgt in januari premium modemerk IKKS. Daarnaast opent de Vlaamse schilder Bart Verheyen een pop-up galerie in de straat.

“Het pand in de Wilhelminastraat is een bewuste keuze”, vertelt Astrid van Liesdonk, die Verheyen helpt met het veroveren van de Nederlandse markt. “De Wilhelminastraat heeft een goede loop en een bepaalde uitstraling, je kunt voor de deur parkeren en het is een mooi pand”, vat ze het samen.

Verheyen houdt in principe drie maanden galerie in het pand op nummer 8 aan de winkelstraat.

Gerrit Komrij

Verheyen is geen onbekende in de Vlaamse kunstwereld. Hij werkte in het verleden samen met Gerrit Komrij, die gedichten schreef die combineerden met de werken van de schilder. Vanuit zijn galerie in Knokke ‘t Zoete verkoopt hij geregeld werk. Ook geniet hij al enige bekendheid in China.

“Vanuit Breda wil hij de stap naar Nederland zetten.” Verheyen maakt figuratief werk. “Het heeft wat weg van pop-art, maar dat is het niet.”

Locatie

Kledingwinkel IKKS koos voor Oranje-Zuid vanwege het winkeloppervlakte én de locatie, geeft regio-directeur België-Nederland Steven Daniëls aan.

“Er zitten ook mooie merken om ons heen, en het pand is met 95 vierkante meter geschikt voor onze winkel. Dat je voor de deur kunt parkeren is een pluspunt.” 

De Bredase vestiging aan de Wilhelminastraat 21 wordt de achtste van Nederland. IKKS verkoopt zowel kinderkleding als dames- en herenmode. “Casual chique”, omschrijft Daniëls het.