Wie komende tijd een wedstrijd van NAC bezoekt of een concert bij Mezz in Breda, kan iets vaker dan voorheen rekenen op aandacht van beveiligingspersoneel. 

Aanleiding zijn de aanslagen in Parijs en de gebeurtenissen rond de interland van het Nederlands elftal, dinsdagavond.

Bij NAC gaat het om intensievere toegangscontroles, te beginnen bij de wedstrijd tegen FC Den Bosch van vrijdag. “We gaan wat vaker fouilleren”, aldus een woordvoerder van de club.

Volgens hem gaat dat niet tot oponthoud aan de poorten leiden. Voetbalbond KNVB liet al weten dat ze hoopt dat fans zich realiseren dat bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk niet gepast is.

Sociale controle

De woordvoerder van NAC benadrukt de sociale controle, die bij NAC al groot is. “Wij hopen dat iedereen zich normaal gedraagt en dat mensen extra alert zijn. We hopen ook dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt met zaken die volgens de KNVB-reglementen sowieso verboden zijn, zoals spreekkoren en vuurwerk.”

Ook bij Mezz krijgt de toegangscontrole extra aandacht vanwege de aanslag bij concertzaal Bataclan in Parijs. “We zijn alerter aan de deur”, vat directeur Frank van Iersel het samen. Daarin volgt het Bredase poppodium de lijn van organisator Mojo en de andere poppodia in het land.