Breda gaat 1,5 miljoen euro investeren in nieuwe strooiers en sneeuwschuivers. Deze moeten voor de winter van 2016/2017 in gebruik zijn. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten naar aanleiding van het Gladheidsbestrijdingsplan.

Voor de 1,5 miljoen euro die begroot is, gaat de gemeente 28 nieuwe strooiers aanschaffen. Het gaat om 13 hoofdrijbaanstrooiers en 15 fietspadstrooiers, 28 sneeuwschuivers en 15 sneeuwborstels voor fietspaden.

Voor dit jaar is het Gladheidsbestrijdingsplan sinds 1 november van start gegaan. Dit plan heeft tot doel om zeven dagen per week, 24 uur per dag bij gladheid 600 kilometer rijwegen en 250 kilometer fietspaden in en om Breda te kunnen strooien en sneeuwvrij te houden. De strooiroutes zijn ook te raadplegen in het Stadskantoor.

Strooikist

Scholen, zorgvoorzieningen en winkelcentra die buiten de veegroutes liggen, kunnen op basis van een gebruiksovereenkomst gebruik maken van een strooikist met zout van de gemeente.

De gemeente wijst bij het bestrijden van gladheid ook op de verantwoordelijkheid van de Bredanaars. “Houd de toegang naar de woning sneeuwvrij, wees voorbereid en haal tijdig strooizout in huis”, meldt de gemeente.

Het strooien gebeurt in samenwerking met Rijkswaterstaat en de Provincie Noord-Brabant. Daarnaast is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de zoutvoorraad.