De invoering van reclamebelasting in de Bredase binnenstad om daarmee het nieuwe Ondernemersfonds te financieren is een stap dichterbij.

Maandagavond werd het plan, dat de financiële basis vormt voor het fonds, besproken tijdens de commissie economie.

Diverse insprekers gaven voorafgaand aan de bespreking hun visie op het fonds. Zo noemde Ad Goos van de Vrije Boekhandel de manier waarop het Ondernemersfonds in de Bredase binnenstad wordt ingevoerd ondemocratisch.

Voorzitter Koert Vermeulen en bestuursleden Koen Bastiaansen en Patrick van Asch riepen de raad op in te stemmen met het voorstel tot invoering van de reclamebelasting om op die manier het fonds te vullen.

Goos hekelde het gebrek aan een stemming. "Het wordt opgelegd, misschien dat ze dat in Moskou of Peking zo doen, maar niet in Breda", aldus de boekhandelaar in een toelichting.

Draagvlak

Koert Vermeulen haalde aan dat er destijds bij de nieuwe poging gekozen is voor de zoektocht naar meer draagvlak. Wethouder Boaz Adank (VVD) gaf in zijn antwoorden op de vragen uit de commissie kwartiermaker Leo Grunberg het woord.

"Geen stemmingen en peilingen geweest. We hebben daarom iedereen continu geïnformeerd. De weerstand die ik heb gevoeld, is nihil. Zelfs mensen kritisch zijn, hebben niet gezegd ik ben tegen. Niemand tegengekomen die zegt, in principe niet."

Lees meer op BredaVandaag