Om de deadline voor de geplande oplevering van het nieuwe centraal station in Breda te halen, wordt er de komende tijd op verschillende locaties doorgewerkt in de avonduren en in de nacht.

De extra werkzaamheden vinden vanaf nu tot 4 april 2016 plaats. Het station moet in het derde kwartaal van 2016 klaar zijn.

Aan de centrumkant van het station bouwt de aannemer verder aan verschillende woonblokken, de entree en de fietsenstalling van het station. Ook worden er werkzaamheden verricht aan het parkeerdek. Dit gebeurt op reguliere werktijden.

Op de sporen wordt er verder gewerkt aan de perrons, de sporen en de bovenleidingen. Vanwege de veiligheid gebeurt dit ‘s nachts. Omwonenden kunnen hier mogelijk hinder van ondervinden.

Hinder beperken

De aannemer probeert de hinder tijdens deze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Op de bouwplaats wordt tijdens de werkzaamheden na 19.00 uur alleen de werkvloer verlicht. Mogelijke overlast voor de omgeving van deze verlichting wordt tot een minimum beperkt. De werklieden zullen verder geen radio’s aanzetten.

De extra werkzaamheden duren tot 4 april 2016 en vinden plaats van maandag tot en met zaterdag van 19.00 tot 23.00 uur. Dit gebeurt in ongeveer 70 nachten verdeeld over 14 weken.