Wijkraad Stadshart/Valkenberg in Breda vraagt om herziening van het beleid rondom geluidsoverlast in de binnenstad.

De wijkraad wil duidelijkheid van de gemeente als het gaat om maatregelen. Eerder deze week overhandigde de wijkraad daarom de notitie "Leven in de binnenstad" aan wethouder Van Lunteren.

Wijkraad Stadshart stelt dat er nog altijd klachten binnenkomen over het geluid van evenementen en de stapavonden. Het gaat hierbij volgens de raad deels om vermijdbaar lawaai, zoals het afvoeren van lege flessen met een winkelwagentje of vuurwerk afsteken.

Ook te luide muziek zorgt voor ergernis bij de binnenstadbewoners.

Feestregels

Opvallend is ook volgens de wijkraad dat de laatste gemeentelijke nota feestregels uit 2003 stamt. "Alsof er sinds die tijd geen Glazen Huis, Dancetour en andere in de binnenstad zijn neergestreken." De evenementennota van de gemeente is sowieso een aandachtspunt van de Wijkraad.

De wijkraad ziet een mogelijke oplossing in het verplaatsen van evenementen die het geluidsniveau van 75 decibel overschrijden naar een binnenlocatie. Ook geluid van binnenactiviteiten dat naar buiten lekt is een doorn in het oog van de wijkraad, die daarnaast pleit voor zo snel mogelijke reactie van de gemeente op klachten.

De wijkraad is er van overtuigd dat de overlast niet alleen afhankelijk is van het soort geluid, maar ook van de omgeving. De raad wil daarom een locatiebeleid zien van Breda, waarin een aantal evemenentenlocaties is benoemd. Voorbeelden van toegewezen locaties zijn de Havermarkt, de Haven, Halstraat, Kasteelplein en het Valkenberg.

Lees verder op BredaVandaag