Een integraal team heeft op donderdag in Breda een controle gehouden in verbrand met de vele criminaliteit in Breda.

Dat meldt de politie vrijdag.

Tussen 16.00 en 22.00 uur hebben verschillende politieteams, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de sociale recherche van Breda op twee plekken een controle gehouden.

De eerste controle was in de Roeselaarstraat. Hier werden in totaal 37 voertuigen gecontroleerd. De Belastingdienst kwam twee mensen tegen die in totaal nog vfijduizend euro aan belasting moesten betalen. Ook wordt er voor tien auto’s een vervolgonderzoek gestart, omdat de tenaamstelling niet klopte. Verder krijgt het afpakteam twee zaken aangeleverd en de sociale recherche neemt zeven mensen mee in een verder onderzoek.

In de Fellenoordstraat werden 33 voertuigen gecontroleerd. Een persoon werd aangehouden voor de vreemdelingenwet. Twee mensen betaalden hun openstaande vonnissen van in totaal tweeduizend euro en de Belastingdienst kon een openstaande schuld van vijftienhonderd euro innen. Een auto met Zwitsers kenteken wordt verder onderzocht omdat er nog een schuld van bijna vierduizend euro openstaat.